2015. augusztus 10., hétfő

Kreatív Vegán Kihívás 2.nap

2. kérdés : Mi volt eddig a legidegesítőbb/legsértőbb megjegyzés,amit a vegánságod kapcsán a fejedhez vágtak?

Mivel már én is 1 éve próbálkozom,és ugyan csak 1-2 hete vagyok vegán (és hibázni még fogok,ezt már leírtam miért),ezalatt az 1 év alatt ,míg győzködtem a körülöttem lévőket,azért volt egy-kettő megjegyzés,amely elég sértő volt,ami nyomot is hagyott bennem az az alábbi mondat volt : "Te még gyerek vagy,nem tudod  eldönteni mi a jó neked." 
Igaz,hogy nem vagyok még felnőtt,de azért már képes vagyok döntéseket hozni,és nem vagyok olyan buta,hogy minden információ nélkül belevágjak valamibe,ahol az egészségem a tét.
Erről jutott még eszembe,hogy egyszer azt is megkérdezték tőlem "és mivel pótolod majd a húst? tudod mivel lehet?" 
Ez is bántott egy picit,mert azt hittem a családom azon a véleményen van,hogy értelmes ember vagyok,és az,hogy ezt megkérdezték kételyt keltett bennem efelől. Hiszen nyilván ennek,annak utána néztem,nem pedig csak elhittem mindent,és naivan belevágtam.

2 megjegyzés:

  1. Valamilyen szinten érthető és természetes, hogy vigyázni szeretnének rád, viszont ezzel az eleve elítélő, kicsit sem toleráns hozzáállással csak magukat írják le. Ahelyett, hogy zsigerből hárítanak, logikusabb lépés lenne tőlük, ha MEGBÍZHATÓ FORRÁSOKBÓL utána néznének, hogy mi is ez az egész (nem ilyen Fókusz-mocsokcikkekre gondolok).
    Kitartás, lesz ez még sokkal könnyebb is, meglásd! (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze,de azt úgy is megtehetnék,ahogy te is mondtad,hogy utána néznek a dolgoknak, vagy meghallgatnak erről egy régóta vegánt.:)
      Köszönöm a biztatást,nem adom fel,bár azóta már csillapodtak a kedélyek,lehet belenyugodtak,egyszer úgy is muszáj lesz megszokniuk c:

      Törlés