2015. szeptember 19., szombat

Változás..

Sokan azt hiszik,mikor valaki vegán lesz,hogy biztosan csak egy hóbort,amit hamar kinő majd,de ez nem így van, a vegánság nem arról szól,mint egy fogyókúra,ez nem egy diéta,ami előírja,hogy ezt,és ezt ne fogyaszd,és hetek alatt csodás alakod lesz,vagy ledobsz 15 kilót. Ez egy életmód,sokkal több annál,mint nem fogyasztani húst,és tejterméket,egy belső hang,ami azt kiabálja: "Neked ez az utad! Csináld!"
Velem is ez történt,teljesen más lettem,mint aki voltam,úgy érzem agyilag valahogy másképp,mint ahogy a többiek,de felnőttem. Nem,nem azért csinálom,mert megbolondultam,hanem azért,mert így érzem jól magam. Sokkal jobban értékelem az életem,az állatokat,a környezetet,a virágokat,és növényeket,mindent szebbnek látok,mint 1 évvel ezelőtt,mindennek jelentősége,és üzenete van felém,úgy érzem megtisztultam. Minden,amire szükségem van,itt van előttem,a természet csodálatos,és hatalmas ereje van. Minden sokkal,de sokkal színesebb,mint azelőtt. Friss,érett,színes  gyümölcsöket,és ropogós zöldségeket eszem,hogy eggyé váljanak a testemmel,és olyan lehessek,mint ők. A mondás is úgy tartja :"Az vagy,amit megeszel!"   
Van még egy dolog,Gary beszédéből,ez nagyon megragadt bennem,nem tudom szó szerint idézni,de a lényegét értem, Mind más vallást követünk,és mind mást gondolunk,de azt hiszem,egy dologban mindannyian egyet értünk,és minden vallásban meg is találjuk erre a dologra vonatkozó törvényt,azaz azt a parancsot: Ne ölj! mégis nagyon kevesen gondolkoztak el még azon,hogy ez nem csupán emberekre vonatkozik,egyikőnknek sincs akkora hatalma,hogy bárkit megölhessen,pláne szándékosan,és kegyetlenül...
Sokkal jobb úgy élni,hogy tudod nem ártasz senkinek,se az állatoknak,se a testednek.
Mióta vegán vagyok sokkal szívesebben készítem el magamnak az ételt,szeretek sertepertélni a konyhában,mert rengeteg finom,ugyan akkor egyszerű fogást el lehet készíteni,és minden olyan új,és fantasztikus!
Ami pedig az egészségemet illeti,köszöni,ennél jobb nem is lehetne,nem eszem zsíros ételeket,mindent meg tudok emészteni,nem vagyok beteg,és jól érzem magam.
Amivel pedig a soraimat zárnám: Jöjj,néked nyújtja száz kincsét a föld!
Szép estét! :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése