2016. január 31., vasárnap

Visszatérés + Mit egyek a suliban? sorozat

Szép estét :)
Az utóbbi időben mint láthattátok nem született új bejegyzés, ennek több oka is volt, de leginkább az, hogy úgy éreztem, elveztettem az irányítást az életem, pláne ezen területe, felett. Zsúfoltak voltak a minden napjaim nem tudtam odafigyelni erre a részére, és kicsit össze kellett szednem magam, mert ott volt a karácsony, az utána következő időszak pedig szintén megint sok volt, de újra itt vagyok, több energiával, és lelkesedéssel, mert az elmúlt hetekben sikerült mindent letisztáznom magamban, és újra felvettem az életem ritmusát valamint változásokat iktattam be, ezért is döntöttem úgy, hogy elindítok egy Mit egyek a suliban? sorozatot, továbbá azért is, mert azt vettem észre, hogy sokaknak okoz ez nehézséget vegánságuk kezdetén. Sokan felteszik a kérdést, hogy De akkor mit egyek reggelire? Mit vigyek a suliba, hogy ne haljak éhen?
Minden héten 1 bejegyzést szeretnék ennek a sorozatnak szentelni, hogy tippeket adhassak azoknak, akiknek nincs ötletük, és ezáltal is kiteljesedhessen az életmódjuk.:)

Hajdina pástétom :
- hajdina
- vöröshagyma
- (kevés) fokhagyma
- só
- őrölt piros paprika
- olaj ( annyi, hogy kicsit lágyabb legyen)
- (citromlé)
- bors
A hajdinát (2x annyi vízben) puhára főzzük. A vöröshagymát megdinszteljük egy kis olajon, majd a fűszerekkel, és még egy kis olajjal összekeverve egy turmixgép segítségével krémesre turmixoljuk.

A hajdina egy értékes gabonaféle, és pástétomként elkészítve amellett, hogy finom, egy remek tízórai az iskolába. Kenjük teljes kiőrlésű ( vagy abonett) kenyérre, és tegyünk nyugodtan rá zöldségeket, uborka, saláta, és társaik. Isteni lesz tényleg! :)
Tádá, már készen is van a szendvics!
Illetve nyugodtan vigyetek magatokkal gyümölcsöt, almát, banánt, narancsot, hogy kibírjátok a napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése