2016. február 29., hétfő

JUST KEEP GOING

Szép estét, újra jelentkezem ezúttal azonban egy olyan bejegyzéssel, amivel elkezdődik valami új, ha szeretnétek tartsatok velem, mert újjá fogunk születni.
A március hónap az én naptáramban a változás hónapja lesz.

  • Egészséges vegán táplálkozás
  • Edzés
  • Jóga
  • Testi, lelki harmónia
  • Relaxáció

Egy-két alapot azonban le kell fektetnem, ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen.
1. Ha elkezded ne állj meg!
Nagyon sokan ott buknak el, hogy nagy lelkesedéssel neki vágnak az életmódváltásnak csinálják 1-2 hétig, esetleg hónapig aztán nem látják az elvárt eredményt. Csakhogy rengeteg dolgot rosszul lehet csinálni és 1-2 hónaptól amúgy sincs értelme csodákat várni, még akkor kezd el a tested átállni, légy türelmes. Ha tényleg elhatározod, hogy megcsinálod, semmilyen kifogás ne tántorítson el a célodtól. Ne mond, hogy túl fáradt vagy, hogy most erre nincs időd, nincs hozzá kedved, vagy ó, akkor majd holnaptól, majd jövőhéttől, majd a nyáron. Kezd el MOST!
2. Tervezd meg!
Általában ha csak úgy belecsapunk a lecsóba, abból semmi jó nem sül ki, így mielőtt elkezdenéd ahogy esik úgy puffan alapon megváltoztatni a szokásaid, készíts listákat, terveket,írj. Készíts magadnak edzés tervet és tájékozódj, hogy miket, mikor, hogyan? Találd meg a számodra megfelelő gyakorlatokat.
Készíts tervet arról mit eszel és mikor, rengeteget fog segíteni, ha tudod magad tartani valamihez.
3. Készülj fel!
Felkészülni testileg és lelkileg is szükséges, tűzz ki egy időpontot (pl.03.05.) és ezt ne halogasd, de mielőtt elkezded hagyj magadnak időt, mondogasd magadban: Elkezdem! Csináljuk! 
Tudatosíts magadban, hogyha nagy céljaid vannak nem adhatod fel, vásárolj be ha szükséges, vegyél magadnak egy jó kis edzős nadrágot, vagy egy pár cipőt, amik motiválhatnak a kezdetekkor. Nézz utána/kérdezd meg azt, amiben nem vagy biztos, mind edzés, mind táplálkozás terén, mert nagyon fontos, hogy mindent megfelelően csinálj hiszen csak akkor lesz a végeredmény lehengerlő.
Fokozatosan szoktasd a szervezeted a terheléshez és ha szeretnél tölts le egy jó kis alkalmazást, ami segít sportolás közben.
4. Gondolkozz előre!
Ne kövesd el azt a hibát, hogy nincs mit enned, mert nincs ötleted, vagy nem gondolkoztál rajta (ezért is jó ha leírod), mert általában még itt szokott elbukni a dolog, hogy valami butaság miatt elrontjuk és kénytelenek vagyunk valami vackot enni és máris olyan mintha hátrafelé haladnánk és nem előre.
Gondolkozz, azon is, hogy egy adott nap mire szeretnél edzeni, csinálhatsz kardiót, futhatsz, de bizonyos testrészekre/izmokra is edzhetsz, mint hasizom, popsi formálás, combizmok (stb.) Gondold át, előző napokon, vagy készítsd el hosszabb távra a terveidet.
5. Ne add fel!
Ha minden megvan, ami kell, elhatározás tervek, ételek, türelem, fegyelem, akkor nincs más hátra mint KITARTANI. Ne add fel, meg tudod csinálni és a munkádnak hatalmas gyümölcse lesz.:)
Ne keress kifogásokat, ne hagyj ki 1 napot, azért mert... Ne egyél egy tábla csokit, olyan kifogásokkal, hogy ma utoljára, csak ma, csak egy kicsit a csoki amúgy is jó.
Légy elszánt, és ragaszkodj a terveidhez!


Nos, valahogy így tervezem a következő hónapom minden napjait élni, ha valakinek van kedve nyugodtan csatlakozzon, mindenképpen fogok még megosztani dolgokat ezzel a témával kapcsolatban.:)
Változásra van szükségem, még pedig gyökeresre, jön a tavasz, gyerünk pillangók bújjunk ki azokból a bábokból!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése